Tegnap ért véget az a licit, amelyet 2013 óta már hagyománnyá nőtte ki magát. Az aukció lényege, hogy a legmagasabb ajánlatot tevő (partnerével együtt) egy órát tölthet el Tim Cookkal egy ebéd keretében - idén éppen a továbbra is félkész Apple Parkban.

Bár az utazás és a szállás költségei is a győztesre hárulnak, valamint idén már nem kapnak exkluzív meghívót a következő Apple sajtóeseményre, mégis rekord összeggel ütötték le az eseményt. A 689 ezer dolláros (191,9 millió forintos) ajánlat közel 13 százalékkal magasabb az eddigi legnagyobbnál (610 ezer dollár). A befolyt összeget nem Tim Cook fogja zsebre rakni és nem is az Apple kasszájába vándorol majd, az egész esemény ugyanis jótékony célt szolgál.

charity.jpg

Akárcsak az előző években, úgy most is a teljes bevétel a Robert F. Kennedy Központnak megy, amely a nagyvállalatok társadalmi szerepvállalásának előmozdításával, a társadalmon belül igazságosság oktatásával, illetve különböző emberjogi szervezetek vezetőivel való együttműködéssel igyekszik békésebb hellyé tenni a világot. Tavaly óta egyébként Tim Cook már nem csupán lelkes támogatója a központ munkájának, hanem egyúttal elnökségi tagja is.

A rekordban vélhetően nem kis szerepet játszott a helyszín, ugyanis az Apple Parkot hivatalosan csak a napokban fogják átadni és továbbra is folyamatosan megy az építkezés a területen. Bár az alkalmazottak egy kis hányada már beköltözött, elsőként látni testközelből a komplexumot valószínűleg olyan élmény lehet, amelyért hajlandók a tehetősek plusz pénzt fizetni.