A népszerű oldal állítólag egy nagyon részletes CAD fájlon alapuló rendereket mutatott be - az állományt állítólag egyik kiegészítős körökben belsősnek számító forrásuktól szerezték. A képek egyébként egészen hihetőnek tűnnek. 

Ami egyből feltűnik rajtuk, az a hátlapi kamerák új orientációja és az üveg hátlap:

21324-24227-iphone-8-front-back-xl.jpg

A hátsó kameramodul minden eddiginél jobban kiemelkedik, de ezen én őszintén szólva már meg sem lepődök. A hírek szerint a szenzoron és a vakun kívül ide kerül majd beépítésre a mikrofon is. Az Engadget elvileg vezeték nélküli töltést emleget, tehát a dizájn valahol egy ezt lehetővé tevő tekercset rejt. Az új, függőleges kameraelrendezés egyébként elvileg a jövő iPhone-jain sztenderdé válhat szerintük.

A forrásuk ezen kívül azt is állítja, hogy megint nőhetnek az iPhone-ok: a kisebb méretű modell az eddigi 4,7-ről kerek 5 hüvelykesre, míg az 5,5-ös Plus 5,8 hüvelykesre duzzadhat. Ez a korábbi hárommodelles híresztelésekkel ("high-end iPhone 8 és 7s illetve 7s Plus jön ősszel") is szembemegy.

A Touch ID olvasót a kijelző alján találhatjuk, a szokásos helyen, kinézetre hasonlít az eddigiekre, azzal a változtatással, hogy mostmár teljesen egy síkban van az érintőüveggel. Bár korábban arról is volt szó, hogy a Home gombot szoftveresre cserélik, ám ezen a renderen láthatóan nem ez a helyzet.

Érdekes az is, hogy úgy tűnik két kamera van az előlapon is, ami akár 3D-s funkciók jövetelét, pl. a tulaj arcának sztereoszkopikus feltérképezését jelentheti. Arra nem derül fény, hogy a kijelző peremtől peremig ér-e majd, ahogy azt korábban többen megjósolták.

A render hitelességét némileg kétségbe vonja, hogy valamivel magasabb, szélesebb és vastagabb a készülék, mint elődje, az iPhone 7, az utóbbi nem vallana az Apple-re, akármennyire is indokolt lenne néha egy kicsit a vékonysági verseny elengedése.

Aztán persze az is lehet, hogy egy korábbi, potenciális dizájnváltozat szivárgott ki, vagy totális kamu az egész.