A legkevésbé sem szokványos iPhone-frissítés évében, 2017-ben, újabb pletykák jöttek a megjelenő készülékekkel kapcsolatban.

Jön ugye a tizedik évfordulóra egy redizájnolt ficsör-fón, amiről most kiszivárgott CAD-rajzok alapján meg is alkották a 3D-s rendert. Íme, hölgyeim és uraim, legjobb tudomásunk szerint ilyen lehet az idei csúcstelefon:

i8.jpg

i82.jpg

Amint látjuk, nincs hátlapi ujjlenyomat-olvasó, az Apple tehát láthatóan megpróbál úrrá lenni a gyártási nehézségeken. A hátlapi kamerakiemelés még zavarbaejtőbb, mint eddig, a keret a szokásos, szóval Jony idén sem dolgozta halálra magát a hardver résszel.

Viszont állítólag új iPhone SE-k is jönnek. Ezekről is kering már egy rossz minőségű fotó a neten, amin úgy festenek a szerencsétlen telefonok, mintha a legolcsóbb műanyagból készült volna a hátlapjuk. 

ise2.jpg

Ha valódi a fotó - amit nem tudok elképzelni -, akkor az Apple teljesen kidobja az iPhone 5-dizájnt, és egységesítik a form factort az összes készülékre. A neve állítólag iPhone SE 2 vagy Series 2 lenne, utóbbival az Apple Watch-ra utalva.