Több hónapos csúszásban van az Apple Park átadása az eredeti tervekhez képest és jó eséllyel nem fogják tudni nyárig befejezni a hátralévő munkálatokat. A legújabb drónnal készült videóból jól látszik, hogy a hangsúly most a növényzeten van.

21196-23917-screen-shot-2017-05-04-at-85958-am-l.jpg

Az Apple a parkba nagyjából kilencezer fát tervez ültetni, melyek között lesznek alma, barack, cseresznye és datolyaszilva fák egyaránt. A videón jól látszik, hogy egy hónap alatt mennyit haladtak a projekttel, vélhetően nem kis nyomás van a kivitelezőkön, hogy tolják, ami a csövön kifér, mert a szeptemberi rendezvény szinte biztos, hogy itt kerül majd megrendezésre és addig már csak négy hónap van hátra.

Van ugyanakkor egy kis gond. A probléma ezzel a kilencezer fával az, hogy egyszerűen lehetetlen beszerezni ekkora mennyiséget Kalifornia államból, így az Apple kénytelen ezen kívülről vásárolni, ami erősen lassít a folyamaton, márpedig idővel finoman fogalmazva sem állnak túl jól.

A korábban a Hewlett-Packard tulajdonában lévő területen folyamatosan dolgoznak a munkagépek továbbra is, a hivatalos átadásra - amennyiben a tempó nem változik - talán sor kerülhet a WWDC-ig.