Tegnap 146.57 dolláron zárt az AAPL, ami újabb rekordot jelent a cég történetében, ráadásul a részvény értéke alig egy dollárnyira van a 2015-ben beállított kapitalizációs csúcs megdöntésétől is.

A negyedéves bevételeket ráadásul ma tudjuk meg úgyhogy az előrelátóbbak még így az utolsó pillanatban elkezdték felvásárolgatni a részvényeket, ami alig kevesebb, mint három dollárral nyomta meg a részvények árát a nap végére. Az Apple papírjainak értéke két százalékkal emelkedett, amivel túlteljesítette a napi 1 százalékos tőzsdeátlagot.

A 700 milliárdos kapitalizációs mérföldkövet február közepén lépte át Cupertino, jelenleg 769 milliárdnál tartunk, s az AAPL-nek már csak a 147.42 dolláros részvényenkénti árat kéne elérnie ahhoz, hogy megdőljön a korábbi 774,7 milliárdos rekord. Ha azt vesszük, hogy év elején 115.82-ről indult a kereskedés, egyértelműen kijelenthetjük, hogy eddig jól alakul az év Tim-ék számára.

Az elemzők jelentős része úgy véli, az Apple nem fog itt megállni idén és a 150 fölötti prognosztizációk is konzervatívnak tűnnek már. Az optimizmus megalapozott, az iPhone 8 szuperciklusa és az egyre inkább felértékelődő szolgáltatási szárny képezhetik az új keletű felhajtóerőt. Az IDC 51,6 millió eladott iPhone-ról beszél Q2-ben - holnap kiderül, hogy milyen jól sikerült belőniük az eredményeket.