Az KGI elemző-orákulumja is megnyilatkozott a regélt Siri-alapú új eszköz ügyében.

siri-smart-speaker.jpg

Legújabb befektetői elemzésében azt írja, az eszköz erős és nagy tudású lesz, remek akusztikával és nagyjából a mostani iPhone modellek számítási teljesítményével. Ahelyett tehát, hogy az Amazon Echo-jával szállna ringbe inkább a magasabb árkategóriában indítják útjára a jó eséllyel jövő hónapban bemutatandó és még év vége előtt boltokba kerülő eszközt.

Hogy mit is jelent a remek akusztika? Ming-Chi elvileg hét magas- és egy mélysugárzóról ír, ami gazdag hangzást eredményez majd, a hardver lelke pedig egy egyedi CPU lesz, ami _legalább_ az A8-as, de talán egy még újabb A-processzor teljesítményével is pariban lehet majd. A W1 chip itt is kulcsszerepet játszhat majd a kiegészítők automatikus csatlakoztatása kapcsán.

A versenyképesebb hardver és a jobb hangminőség mindenképpen alátámasztani látszik érvelését, miszerint mindenféleképpen az Echo fölé tervezik belőni a színvonalat mind tudásban, mint árkategóriában. Kuo meggyőződése szerint akár 10-12 millió is elmehet belőle az első évben.

Lássuk be, hogy bár Sirinek van hova fejlődnie, azért van pár előnye az egyelőre csak B238 kódnéven emlegetett eszköznek az Alexával szemben. Egyrészről 18 nyelvet támogat, ott az iOS és a macOS integráció, mint remek ökoszisztéma/háttérország, a HomeKit-ről vagy a Beats rendelkezésre álló hangtechnikájáról nem is beszélve.