A sokak által megjósolgatott, de hivatalosan persze még nem megerősített, az állítólag az Amazon Echo ellenfelének szánt Siri-hangszóró már most nyáron, az Apple szokásos szoftverkonferenciáján bemutatkozhat. - legalábbis ezt csipogják a pletykás madárkák.

A relatíve megbízható szivárogtató, Sonny Dickson azt állítja, hogy sziluettjét tekintve leginkább a jelenlegi Mac Pro-ra fog hasonlítani és már a júniusi esemény "one more thingje" is lehet a kezelőszerveit a tetején hordozó, felületének nagy részén hangszóróhálóval borított eszköz. A másik dizájnhatás belsős források alapján a Google Home-ja lehet - én mondjuk az Apple érdekében reménykedek abban, hogy ez utóbbi csak félreértés.

A Dickson állítása alapján a custom iOS-verziót futtató, belső kódnevén csak B238-nak hívott projekt legfőbb funkciói a Siri és AirPlay támogatás lesznek, illetve, hogy valamilyen szintű Beats hangszóró-technológiát is tartalmaz majd.

A valószínűleg Siri otthoni jelenlétének legfőbb hídfőállásaként és okosotthonunk irányító HUB-jaként szolgáló cuccossal várhatóan még egy sor tök jó dolgot csinálhatunk majd, ha egyáltalán elkészül és végre eljutunk odáig, hogy bejelentik. Legutóbb még 2016 szeptemberében hallottunk róla kicsit többet, amikor is a Bloomberg megírta, hogy túljutott a prototípusfázison és hogy még arcfelismerő kamerával is el lesz látva.

Dickson ellen szól, hogy míg alkatrészképes szivárogtatásai rendszerint pontosak, de az ilyen jellegű, belsős forrásos fülesek terén még nem sikerült megbízható reputációt kiépítenie, ráadásul többször tévedett már elég nagyokat is.