Hivatalos hír, nem pletyka: májusban mind a 495 Apple Store-ban oktatási célú előadássorozat indul. Az ingyenes előadásokat a videókészítés, -szerkesztés, zene, programozás, művészetek és dizájn témakörökben hirdetik meg, sok esetben valódi művészek bevonásával, előadásaival. 

today_at_apple_two_speakers_group.jpg

Szóval ez egy elég menő dolog lesz. És képzeljétek, mennyit dolgoztak vele, hogy világszerte egyszerre, ennyi helyen, ennyi témában, külön előadókkal, egységes tematikával elinduljanak.

A “Today at Apple” elnevezésű előadássorozaton mindenki választhat érdeklődésének és szintjének megfelelő előadást, nem csak lelkes kezdőket képeznek. Lesznek sépci programok is, így a Teacher Tuesday keddi szeánszain tanárok vehetnek részt, és megtanulhatják, hogyan alkalmazzák a technológiát a tanteremben. A Kids Hour arról szól, hogy a családok együtt tanulhatnak, zenekészítést, robotikát. 

today_at_apple_live_art_adrian_johnson.jpg

Szóval annak ellenére, hogy ez minket Budapesten nem érint, nagyon fontos hír. Az Apple Store-ok mostantól részmunkaidőben iskolákká válnak, és ha bejön a dolog, szerintem az oktatáshoz egyébként is ezer szállal kötődő Apple elgondolkozhat még komolyabb képzések indításán, aztán egyszer csak hipp-hopp, alapít egy-két egyetemet. Az USA-ban gyorsan megy állítólag.