Csütörtökön jelentette be a Nike, hogy a szeptemberben bemutatott Nike+ után újabb Apple Watch modelt dobnak piacra. Április 27-én, azaz most csütörtökön érkezik ugyanis a NikeLab.

apple_watch_nikelab_2_hd_1600.jpg

Az új órát minden tekintetben a semlegesség ihlette és az alapját ugyanaz a második generációs Apple Watch adja, mint rikító zöld-fekete tesójáét. Funkciók tekintetében sem várható változás, azaz ugyanúgy hozzáférhetünk majd a Nike+ Run Club alkalmazáshoz, mellyel nem csak rendszeres futásainkról kaphatunk részletes statisztikát, de lehet úgymond saját coach-unk is és részesei lehetünk egy globális futó közösségnek, így nem csak mások motiválhatnak minket, de ugyanezt mi is megtehetjük másokkal.

apple_watch_nikelab_1_rectangle_1600.jpg

Az Apple Watch NikeLab csontfehér-fekete színnel kerül forgalomba, de természetesen elérhetők lesznek exkluzív "NikeLab" színes szíjak is hozzá. A 38, illetve 42 mm-es verziók egyaránt megkapják az egyedi hangvezérelt parancsokat, melyekkel Sirit hívhatják segítségül futás közben, illetve a beépített GPS, valamint az 50 méterig vízálló kialakítás is a csomag részét képezi.

apple_watch_nikelab_3_rectangle_1600.jpg

Az óra ára várhatóan megegyezik majd az Apple Watch Nike+ változatéval, azaz a 38 mm-es verzióért 369, míg a 42 mm-es modellért 399 dollárt kell majd letennünk az asztalra. Némileg nehezített pálya, hogy a kiadás nem csak mennyiségét, de elérhetőségét tekintve is limitált lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kizárólag a nike.com-on keresztül rendelhető meg, ha pedig személyesen szeretnénk megvásárolni, akkor a NikeLab üzleteken kívül az Isetan Shinjuku áruházban lévő Apple Watch Store-ban tehetjük meg ezt a közeli Tokióban.