Április 17-én jóváhagyták az Apple által március 16-án benyújtott engedélyt, miszerint szeretnék lebontani az ötödik sugárúton lévő ikonikus Apple Store üvegpalotaként kinéző bejáratát. Azt egyelőre nem tudni, hogy csak sima felújítási munkálatokat szeretnének végezni az üveg felületeken és a tartó szerkezeten, esetleg a bolt bővítését akarják így megkönnyíteni vagy pedig egy jóval nagyobb műremek kerül majd a helyére.

Az viszont tuti, hogy a föld alá süllyesztett boltot jelentősen átalakítják, így a területe a mostani közel 3000 négyzetméterről közel 7200-ra nő majd, így joggal követelheti vissza magának a zászlóshajó jelzőt a legendás new yorki bolt.

apple-fifth-avenue.jpg

Az "üvegkockát" 2011-ben egyszer már szétszedték, hogy az akkori 90 üveglapot a technológia fejlődésének köszönhetően jóval nagyobb felületűekre cseréljék - szám szerint 15-re. Azt csiripelik a madarak, hogy a megnövelt terület nem csak több és látványosabb teret enged majd a termékeknek és kiegészítőknek, de egy különálló Beats 1 rádióállomás is helyet kap majd a kocka alatt, ahol nyitvatartási időben folyamatosan menni fog az élő adás.

A bolt átmenetileg a korábbi FAO Schwarz játék áruházba költözik át és még nem tudni, meddig lesz ott. Az üvegkocka szétszerelése ugyanis egyes források szerint május 9-én kezdődik és kétmillió dollárjába kerül a cégnek.