Az új iMac-ek 2017 második felében jönnek, köztük a profi felhasználóknak szánt high-end modellt - legalábbis a tajvani beszállítólánci pletykák alapján ez hírlik. Arról már korábban tudtunk, hogy idén piacra dobandó új iMac-eken dolgozik Cupertino, ám a friss infók betekintést nyújthatnak abba is, hogy mit is érthet profin az Apple. 

imac-gallery5-2015.jpg

Bár talán kissé megkésettnek tűnik, a cég most úgy tűnik, megint kicsit a pro szegmensre fókuszál, amire az utóbbi időben úgy tűnt, kevesebb figyelmet szentelt. A Digitimes riportja alapján az új asztali gépek valamikor augusztus és október között jöhetnek, a "szerver-szintűnek" titulált profi modell pedig az év leges-legvégén.

A specifikáció alapján úgy tűnik, hogy az Intel még piacra nem dobott Xeon E3-1285-v6 processzorja mellett, 16-64 gigás ECC RAM-ot és 2TB-os PCI-e SSD-ket kaphat. A videókártyával kapcsolatban nagyon titokzatoskodtak, csak "a legújabb diszkrét videókártyaként" nevezték meg, ami valószínűleg az AMD egyik ilyen csúcsmodelljét jelentheti majd a gyakorlatban.

Korábban már az is felmerült, hogy a billentyűzetet is frissíthetik és az iMac is megkapja különálló billentyűzeten a Touch Bar és Touch ID funkciókat, ám a hírek szerint ez attól függ, hogy a MacBook Pro-ban milyen a fogadtatásuk. Szintén felmerült pletykaszinten egy 8K-s kijelző fejlesztése is, amit elvileg szintén a high-end modell kapna majd meg.