Andy Hargreaves, a Pacific Crest Securities elemzőjének értesülései szerint akkorát, hogy ha nem sikerül záros határidőn belül megoldást találni a problémára, akkor az is előfordulhat, hogy teljesen kihagyják a technológiát a készülékből.

3f0ff949906781_58c190a642807_1.jpg

Bár nem ő az első, aki ilyesmit felvet, elég valószínűtlen döntés lenne ez még legvégső esetben is - például az Apple Pay gerincét is ez adja és jelenleg nem igazán áll készen rendelkezésre ezt tökéletesen kiváltani képes technológia. A 3D-s arc- vagy az íriszfelismerés mostani formájában inkább kiegészítő, mintsem kiváltó protokoll lehet az ujjlenyomat mellett - állítja a szakértők számottevő része.

Elemzésében egy sokkal reálisabb, ám a mi szempontunkból kevésbé jól hangzó megoldást is feldob Hargreaves, aki szerint végső esetben az iPhone 8/iPhone X gyártása és piacra dobása elcsúsztatásra kerülhet, egészen addig, amíg az integrált ujjlenyomat-leolvasás meg nem oldottá válik majd.

Azt írja, hogy tudomása szerint a beszállító még nem kapta meg a gyártásról szóló hivatalos ukászt Cupertino-tól, ami szerinte azt jelenti hogy technológiai problémák lehetnek. Múlt héten egyébként egy másik analista, a Cowen and Co. Timothy Arcuri-ja azt a nem túl Apple-ösen hangzó megoldást dobta fel a gyártási problémákra, hogy addig átmeneti megoldásként az Apple a hátlapra rakhatja majd a leolvasót. (Broáf.)

Ha viszont tényleg kihagyják a Touch ID-t, az mindenképpen érdekes helyzetet szülne a nagy tömegben még nem bizonyított 3D felismerő technológiák számára. Hargreaves szerint az Apple ilyen megoldása megbízhatóan működik még fura szögekből és alacsony fényű szituációkban is, így életképes alternatíva lehet, ha mégis elhagynák az ujjleolvasót.

Illusztrációként Balogh Gábor remek iPhone X rendere szolgált.