A Western Digital a napokban mutatta be legújabb külső adattárolóját, amelyre titkon sok 12"-os MacBook és 2016-os MacBook Pro tulajdonos vágyott. A kizárólag USB-C portokkal ellátott notebookokhoz ugyanis mindig magunkkal kellett cipelni egy átalakítót a régi külső vinyóinkhoz, ráadásul azok teljesítménye nem is nagyon volt pariban a MacBookok eszeveszett tempójával.

No, de majd most! Az új My Passport ugyanis nem csak, hogy alapból USB-C csatival rendelkezik (egy klasszikus átalakítóval a dobozában), de belsejében egy szédítően gyors SSD-t rejt. A hivatalos adatok szerint a maximális sebessége elérheti az 515 MB/másodpercet is, amely - csak, hogy értsük, mit jelent - egy pár évvel ezelőtti MacBook Air adattárolójával vetekszik.

wd-my-passport-ssd.jpg

Bár az SSD-k felépítésükből adódóan sokkal jobban ellenállnak a fizikai behatásoknak, mint a hagyományos, mágneses alapon működő merevlemezek, ettől függetlenül a gyártó garanciát vállal rá, hogy a cuccnak nem lesz baja, ha (legfeljebb) 2 méterről leejtjük. Ha valaki aggódna adatai biztonsága miatt, akkor használhatja a beépített hardveres 256 bites AES titkosítást is.

A My Passport SSD támogatja az Apple-féle Time Machine-t, ugyanakkor saját backup szoftverrel is rendelkezik. Szerencsére már jóval kevésbé kell a zsebünkbe nyúlnunk, mint korábban, ha ilyen kütyüt szeretnénk vásárolni magunknak, ugyanis a 256 GB-os változat 100, az 512 GB-os verzió 200, míg az 1 TB-os modell 400 dollárba kerül, amely 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is magában foglal. Megjelenés idén tavasszal, akik már az első percben lecsapnának rá, azok itt kérhetnek értesítést a nagy napról.