Lassan nem telik el nap, hogy ne tudnánk meg újabb dolgokat a továbbra is ismeretlen névvel rendelkező új iPhone-nal kapcsolatban. Már sejteni lehet az árát, szinte biztos, hogy OLED kijelzővel érkezik és egyre valószínűbb, hogy a körülötte lévő kávával is csínján bánik majd az Apple.

A megjelenés viszont továbbra is rejtély, ám a kínai Economic Daily News (EDN) most előállt egy jól megkomponált teóriával. Azt csiripelik ugyanis a madarak, hogy a beszállítóknak problémája akadt a 5,8"-os panel megszokottól eltérő gyártásával, ahogy a 3D-s arcfelismerésre képes előlapi kamera házba integrálása is feladta nekik a leckét.

iphone-8-function-area-concept-image-005-800x392.jpg

Ezek a fennakadások alátámaszthatják azt a viszonylag régóta keringő pletykát, miszerint a minden ízében új iPhone (legyen az "8" vagy "Anniversary Edition" vagy bármi más) bizony csak az év vége felé fog megérkezni a boltok polcaira, míg a ráncfelvarrott tavalyi modell (amely várhatóan iPhone 7S néven vonul be a történelembe) szokás szerint kapható lesz szeptember végével.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy két külön eseményben rántják le a cupertino-iak a leplet a telefonokról, hiszen az Apple sosem csinált ilyesmit. Elég valószínű, hogy mindkét család szeptemberben mutatkozik be, viszont az értékesítés a teljesen új modell esetében csak november környékén indul majd.

A piacot ugyanakkor árgus szemekkel figyelik az illetékesek, elsősorban a komponensek beszállítóit (TSMC, Foxconn Electronics, Pegatron Technology, Wistron, Advanced Semiconductor Engineering (ASE), Largan Precision, Cyntec és Yageo) célba véve. Ennek köszönhetően ugyanis folyamatosan meg tudják majd saccolni, mennyire esélyes egy szeptemberi rajt. Az iPhone "8" a keret nélküli kijelzőn kívül jó eséllyel vezeték nélküli töltést, True Tone kijelzőt, illetve az alá rejtett Home gombot, valamint 3D-s arcfelismerésre képes előlapi kamerát is kap majd.