A Digitimes értesülései szerint az év második felére várható az Apple Watch újabb generációja. Egy ilyen kijelentéshez mondjuk nem kell őstehetségnek lenni vagy üveggömb gyárat üzemeltetni, ám a részletek már jóval érdekesebbek, mint maga a dátum.

A fő csapásirány állítólag a teljesítmény és az akkumulátoros üzemidő növelése lesz, főleg utóbbi fér rá igazán a jelenleg kapható generációra. Dizájnban nem várható sok újítás, alapvetően marad a 2015 óta szinte változatlan forma és kialakítás.

apple-watch-3-splash-800x618.jpg

Abban ugyanakkor Christopher Rolland (SIG) és Ming-Chi Kuo (KGI Securities) elemzők is egyet értenek, hogy a Series 3 nagy valószínűséggel LTE modemet kaphat, így az óra immáron iPhone nélkül is használható lenne (SIM kártyával és élő előfizetéssel), ráadásul lehetne vele hanghívásokat is bonyolítani vagy éppen a kocsiban zenét streamelni róla.

A kijelző mérete miatt aligha válthatná ki bárkinél is a telefont, mindenesetre az óra így egy szélesebb réteghez juthatna el, ami a mérsékelt érdeklődést feljebb nyomhatná. Ami a külsőt illeti, az Apple a minimális változtatás mellett szokás szerint inkább új szíjakkal édesgetné magához a vevőket.

20847-23171-19570-20260-awatch-top-l-l.jpg

A gyártás továbbra is a Quanta Computer gyárában történne, ám felkészülve a nagyobb keresletre, a Compal Electronics is csatlakozik hozzájuk, biztos, ami biztos. Az eddig levédett szabadalmakból kiindulva az új generációs Apple Watch szívverés felismerő rendszert, moduláris, illetve rezgő funkcióval is ellátott szíjakat kaphat, de elképzelhető egy olyan verzió is, amely tölteni is tudja az eszközt. Nem lennénk meglepve, ha a bemutatóra a lassan gigászi mértékűre hízó szeptemberi eseményen kerülne sor.