Már többször körbefutott a híresztelés az online sajtón, hogy az iPhone 8 négy számjegyű összegbe fog kerülni odaát - ezt többek között az OLED kijelzővel és az új 3D szenzorokkal indokolták. A UBS új befektetői elemzésének szerzője azt állítja, belső forrásoktól úgy tudja, hogy a prémium, évfordulós modell ára ugyan nyilván magasabb lesz mint a 7s szériáé, de még így is 1000 dollár alatti kezdőárra számíthatunk.

Az elemző, Steven Milunovich forrása alapján egy 64GB-os iPhone 8 előállítási költsége cirka 70-90 dollárral lesz magasabb, mint egy 7s Plus-os megfelelőjéé, a felhasználói vételár pedig olyan 850-900 zöldhasú környékén lehet majd.

A 32 gigás iPhone 7 Plus listaáron 769 dollár, amihez képest a bő 100-as többlet nálunk szerencsésebb piacokon ez nem jelent akkora plusz terhet, ráadásul az iPhone-ok átlagárát is feljebb tornássza, ami egészen biztosan jó pont lesz a befektetőknél.

Milunovich becslésekbe is bocsátkozik, úgy véli, a radikálisan új formájú modell nagy vásárlási hullámot fog beindítani és a 2018-as gazdasági év során az eladások 45 százalékát adhatja majd.