A jelenleg csak a 9,7 hüvelykes iPad Pro-ban meglévő technológia mind a 7s, mind pedig a 8-as modellekbe belekerülhet a Barclays friss jelentése alapján. A kijelző színhőmérsékletét a környezeti fényekéhez állító technológiához szükséges négycsatornás környezetifény-szenzorokat az osztrák AMS nevű félvezető-gyártó szállíthatja - állítja a brit cég kutatási dokumentuma.

Ha valakinek nem lenne esetleg teljesen világos, egy szarul, mindössze csak egy izzóval bevilágított szobában a kijelző színei melegebbek és sárgásabbak, míg mondjuk egy esősebb napon kint állva hidegebbek és kékesebbek lennének.

Ez kicsit hasonlít a telefonokban és tabletekben már most is meglévő Night Shift módhoz, ami a kései órákban kicsit melegebbre veszi a kijelző színeit, mivel a tudományos kutatások alapján a hideg, kékebb fény jobban bezavarhat a felhasználó alvásciklusába.

A Macrumorsnál arról írnak, hogy bár eddig ezt a pletykát senki nem vetette fel, a panelfrissítés több, mint valószínű - mi pedig hajlamosak vagyunk egyetértően bólogatni az állításra. Egyébként azt csicsergik a madarak, hogy a hamarosan megjelenő második generációs 12,9-es iPad Pro-ba is jó eséllyel várhatjuk majd az adaptív kijelzőket.