Nagyon úgy fest, hogy még nyár előtt befejeződnek az Apple Park (korábbi nevén Apple Campus 2) építési munkálatai, legalábbis az új, drónnal készült felvételek erre engednek következtetni. A Kutató és Fejlesztő Központban például már alkalmazottakat is látni, a pár héttel korábbi állapotokhoz képest gyakorlatilag teljesen be van rendezve, de az épületek tetején található napelemek négyötöde is már a helyére került.

Az 1000 fős befogadására képes Steve Jobs-ról elnevezett színházi létesítmény valószínűleg jövőbeli termékbemutatók helyszínéül is szolgálhat - nem lennénk meglepve, ha idén ősszel az iPhone jubileumi kiadása itt mutatkozna be.

A parkosítás és tereprendezés is a vége felé közelít, de további, szárazságot jól toleráló növények ültetése is várható - főleg a campus belsejében. Mint ismeretes, a létesítményen belül egy kisebb adatközpont is található, melynek energia ellátását kizárólag megújuló forrásokból (helyi napelemekből álló farm, üzemanyag cellák, stb.) oldják meg.

Ami a zöld energiát illeti, a teljes létesítmény áramszükségletének 75 százalékát az ún. Bloom Energy Server-ekből álló hálózat fedezi, melyek a környék természetes, illetve bio gázaiból (főként metánból) állít elő áramot. Az Apple Park-ba már a legújabb változatok kerülnek, melyek állítólag 65 százalékos hatékonyságra is képesek (szemben a korábbi példányok 48 százalékával) és az energia sűrűségük is nagyjából duplája az elődökének.