Egy 4 éves kisfiú páratlan történetéről számol be egyre több külföldi lap. Roman miután látta, hogy anyukája hirtelen rosszul lett és elvesztette az eszméletét, annak iPhone-ja után nyúlt és a Touch ID, illetve Siri segítségével végül el tudta érni a Rendőrséget, így a mentők tizenhárom percen belül kiértek és elsősegélyben részesítették a hölgyet, ami életmentőnek bizonyult. Miután az anya visszanyerte az eszméletét, a helyi kórházba szállították.

Az eset önmagában is lebilincselő, hiszen a kisfiút megtanították arra, mi a teendő vészhelyzet esetén. Ő ennek megfelelő a körülményekhez képest nyugodt tudott maradni és még a házuk címére is emlékezett. A sikerhez ugyanakkor hozzájárult a két említett szolgáltatás is. A Touch ID segítségével (anyukája hüvelykujját a Home gombra helyezve) Roman anélkül tudta feloldani a telefont, hogy lett volna bármilyen hozzáférése ahhoz vagy tudta volna a helyettesítő kódsort.

A Siri segítségével képes volt arra, hogy felhívja a 999-et (az amerikai 911 angol megfelelője), majd a kezelőnek elmondta a címüket, így a segítség időben érkezett. Az eset bár szívmelengető és happy enddel zárult, ugyanakkor felhívja a figyelmet egy fontos dologra is. A gyerekeket igenis érdemes felkészíteni egy esetlegen bekövetkező váratlan eseményre és megtanítani nekik a szükséges lépéseket, melyek - mint ahogy a példa mutatja - akár életmentők is lehetnek. A technológia mai fejlettségi szintje pedig ellentétben a folyamatos félelmekkel gyakran a javunkat szolgálhatja.