Kedden jelentette be az Apple, hogy a történelemben először lesz végre egy vörös színű, (Product)RED családba tartozó iPhone. Az ilyen termékekből befolyt összeg egy részével olyan alapítványt (RED) támogat belőle a cég, amely azon munkálkodik, hogy a világban minél előbb és lehetőleg örökre eltűnjön az AIDS vírus. Ezek a verziók jellemzően limitált példányszámban érhetők el és az első ilyen kütyüt még tíz évvel ezelőtt dobta piacra az Apple, azóta pedig összesen 130 millió dollárral támogatta a szóban forgó alapítványt.

Bár a termék csupán péntektől lesz elérhető, az egyik híres amerikai YouTube-os, Marques Brownlee már idő előtt rátette a kezét egy 256 GB-os iPhone 7 Plus (Product)RED-re és rögtön meg is osztotta a véleményét a nagyközönséggel a portékáról.

Nem vitás, hogy az új vörös, szinte szaténba hajló fém hátlap gyönyörű és nem neki, de nekünk is nagyon-nagyon bejön. Ugyanakkor értetlenül áll a tény előtt, hogy ezek a csodaszép telefonok fehér előlapot kaptak, ráadásul a Home gomb körüli gyűrű se igazodik a hátlap színéhez. Bár van megoldás arra, hogyan készíthetünk magunknak vörös-fekete változatot otthon, igazából a legjobb az lett volna, ha az Apple eleve elfelejtette volna a fehér előlapot, igaz, az iPod Touch-nál is sajnos ugyanezt a kombinációt használták, így a következetesség elvitathatatlan tőlük.

Mind eközben Kínában mintegy új színvariánsként kerül piacra az új telefon, ugyanis a szexualitás témakörével kapcsolatos dolgok igencsak tabunak számítanak arrafelé, márpedig az AIDS sajnos Kínában is felütötte a fejét, amit a kormány főleg a nyugati emberekkel való érintkezésre vezet vissza. Arról nincs információ, hogy az Apple a Kínában eladott készülékek árából is támogatja-e a (RED) alapítványt vagy sem. A vörös színű iPhone-ok itthon is előrendelhetők 294 990 forinttól.