Az AirPods épp olyan termék, amit az Apple készíteni szokott. A használata előre gondosan kitalált, és ettől, mint egy ultragravitációs alapvonaltól, eltérni csak nagyon nehezen lehet.

De azért akad néhány beállítás, amit megváltoztathatunk.

Mindegyikhez a füleshez kapcsolódó iOS eszköznél kell a Beállítások appot választani, azon belül Bluetooth, majd

az AirPods melletti i betűre kell nyomni.

airpods-settings-change_copy.png

Az AirPods alapból így működik: ha kiveszed a füledből bármelyik tagját, leállítja a zenelejátszást, ha visszateszed, újra elindítja. Köszönhetően az optikai szenzornak és a gyorsulásérzékelőnek.

Utóbbi szenzor pedig abban is segít, ha a gomb nélküli eszköznek mégis kiadnál parancsot: dupla kocogtatás után jelentkezik a Siri, akinek kiadhatod a parancsokat.

Na, és a fent megnevezett helyen lehet beállítani, hogy ez ne így legyen.

Például megváltoztathatod, hogy mit műveljen az eszköz a dupla kocogtatásnál. Nem muszáj, hogy a Siri kapcsoljon be, a Play/Puse funkció ugyanígy elérhető. A harmadik lehetőség, hogy semmit ne reagáljon a dupla tapira.

Ki lehet ezen túl kapcsolni az automatikus fülérzékelést, így a lejátszás nem áll meg, ha kivesszük a fülünkből az eszközt. Így ha a Sirit átállítjuk Playre, ezt pedig kikapcsoljuk, akkor tapival indíthatjuk el és állíthatjuk meg a lejátszást, és a dal akkor is szól, ha az egyik AirPodot kivesszük a fülünkből.

Ennyi a beállítási lehetőség, de a Siri-antifanatikusoknak már ez is bőven jó.