Biztos, Ti is sokan használtok a Facebook Messengeren kívül más, azonnali üzenetküldésre alkalmas alkalmazást. Az egyik legnépszerűbb az alternatív appok közül a Viber, amely legújabb frissítésével újabb önmegsemmisítő funkciót kap.

Nem is olyan rég köszönthettük a titkos üzenetek funkciót, melyek megtekintésüktől számítva bizonyos határidő leteltével törlődtek a rendszerből. Ezt a fícsört tovább gondolva a cég most egy sokkal komolyabb cuccot pakolt az alkalmazásba, amely első ránézésre remek lehetőségnek ígérkezik, hogy az esetleges félrelépéseket titokban tartsuk vagy más, bizalmas információkat elrejtsünk a világ elől.

viber-secret-chats-800x407.jpg

A titkos chat (Secret Chat) olyan beszélgetéseket jelent, melyek szintén csak meghatározott ideig lesznek visszaolvashatók, ám további érdekesség, hogy egyetlen üzenet sem továbbítható belőle (másik titkos chatbe sem), valamint egyből látjuk, ha a másik fél screenshotot készített a beszélgetésünk egy részéről. Android rendszer futtató mobiltelefon esetén a képernyőfotó készítésére ráadásul - ha hinni lehet a forrásnak - nem is lesz lehetőség. Mindezeken felül végpontok közötti titkosítást is kapunk, magyarul a Viber fejlesztői sem fognak tudni beleolvasni legféltettebb titkainkba.

Az appot már 800 millióan használják világszerte, legnépszerűbb területnek Ázsia és Kelet-Európa számít. Ha még nem használtad a szolgáltatást, de szívesen tennél vele egy próbát, az App Store-ból ingyenesen letöltheted.