Bár itthon talán nem annyira népszerű a szolgáltatás, több országban, köztük az Egyesült Államokban a Twitter mai napig szerves része a közösségi médiának. Tegnap frissült a cég hivatalos alkalmazása iOS-re (6.73.1), amely ugyan csak egyetlen új fícsört tartalmaz, ám az annál fontosabb: végre törölhetők az átmenetileg tárolt fájlok!

A sűrűn használt, folyamatosan frissülő tartalommal rendelkező alkalmazások általában a legnagyobb tárhelyfalók közé tartoznak. Ugyan az iPhone-ok kapacitása tavaly megduplázódott, sokan vannak, akik még 8 vagy 16 GB-os modellek büszke tulajdonosai, így nekik ez a funkció életmentő lehet.

Ahhoz, hogy csekkoljuk, mennyi helyet foglal az app a mi telónkon, indítsuk el, majd nyomjuk meg a jobb alsó sarokban található Me (Én) gombot. Ezután válasszuk ki a felül található fogaskereket, azon belül pedig navigáljunk a Settings (Beállítások) részre. A General (Általános) szekció alatt megbújó Storage (Tárhely) menüpontra bökve meg is találtuk, amit kerestünk.
twitterstorageoptions.jpg

A megfelelő kategóriát kiválasztva a média, illetve web tartalmak egyenként is törölhetők. Aki sok videót néz, illetve olyan embereket követ, akik sűrűn osztanak meg szövegen kívül fotókat is, annak érdemes lecsekkolni, mennyi az annyi. Ha már erre járunk, érdemes lehet beállítani, hogy az alkalmazás ne kezdje el automatikusan lejátszani a videókat (pláne ne mobilneten!), így a jövőben jó eséllyel előre megszabadulhatunk a feleslegesen letöltött tartalmak egy részétől.

Ez az új funkció azért is fontos, mert az ilyen és ehhez hasonló appok többségét le kell törölni, majd újratelepíteni ahhoz, hogy megszabaduljunk a feleslegesen tárolt szeméttől és szabad helyhez jussunk - márpedig ez nem mindig kivitelezhető és valljuk be, felesleges macera is egyben.

Update: közben megjelent a 6.73.2 is, mert pár embernek egyszerűen összeomlott az alkalmazás a frissítés után.