Mármint a nagy többségnek tökéletesen felesleges, de annak a nagyon-nagyon kevésnek, aki komolyabban vág, és a munkája során használja az iPhone-ját is, igazi áldás.

Szóval az alapprobléma: az iPhone alapból elég kevés beállítási lehetőséget engedélyez, és ezek közül is kitűnik a képkockaszám: egy harminc, vagy hatvan, ami önmagában persze tök jó, viszont ez az ntsc, tehát amerikai szabvány.

Viszont ha olyan videót készítesz, amiben más kamerákkal is dolgozol és azoknak valószínűleg itt Európában pal szabványba van lökve az üzemmódja, akkor tragédia történik: egy timeline-ra kerül egy 30 és egy 25 képkockás felvétel és valamelyik a kettő közül szörnyen néz majd ki, mert valahol el kell dobni a felesleges képkockákat.

Ennek a végeredménye az, hogy a 25-ös timeline-on az iPhone-nal felvett videó szaggatós, darabos lesz, ami főleg akkor fáj, amikor az iPhone egy Osmo Mobile-ban van azért, hogy a felvétel minél finomabb, lágyabb legyen.

Na erre a problémára megoldás a FiLMiC Pro nevű app, amivel elképesztően sok beállítási lehetőség nyílik meg előtted, olyanok, amikről nem is álmodtál iPhone-on: képarányok, felbontások és bitsűrűségek, külön tudod állítani a fókuszt és a fénymérést és IGEN, a másodpercenkénti képkockaszámot is.


Az app nem olcsó, 10 euróba kerül, de cserébe Osmo-kompatibilis, ráadásul annak, aki időnként munkára használja az iPhone-ját, ennél sokkal többet is megérne.

Éljen!