Most jelent meg egy cikk a 9to5Mac-en, amiből kiderül, hogy egy átlagos amerikai iPhone felhasználó 33 alkalmazást töltött le 2016-ban és ezekre kábé 40 dollárt költött. Ez egyébként érezhető növekedés a 2015-ös 35 dollárhoz képest.

app-store.png

Főleg izmos teljesítményről beszélünk, ha a Google Play Store-ral vetjük össze az eredményeket: az iTunes forgalma úgy 75 százalékkal nagyobb, hogy a bázisa kábé 75 százalékkal kisebb, szóval egy átlagos iPhone felhasználó sokkal-sokkal többet költ, mint egy átlagos androidos.

Megnéztem gyorsan, hogy én mit alkottam az elmúlt 12 hónapban és egészen döbbenetes szám jött ki.

Legkevesebbet filmre és zenére költöttem: 38 eurót, ebből egyetlen 5 eurós tétel volt a film, a többi zene. Ezután rögtön az appok jöttek 43 eurós tétellel, szóval átlagos magyar palacsintazabálóként lenyomtam az átlagos amerikai hamburgerzabálót.  Mondjuk azt is gyorsan hozzáteszem, hogy a legtöbb appot csak tesztelés miatt töltöttem le, hogy aztán írjak, vagy forgassak róla, a 43 eurós blokk kábé harmada ment saját felhasználásra.

A következő legnagyobb tétel a Mac App Store-ban lett elköltve: 60 euró egyetlen, videóvágással kapcsolatos programra.

És mire fizettem MESSZE a legtöbb pénzt? Az Apple szolgáltatásaira: SZÁZHETVENÖT (175) eurót. Ez az iTunes Match-re, a Musicra és az egy terabájtos iCloud tárhelyre ment el. Taps!

Egyébként ti is meg tudjátok nézni, mennyit szórtatok el, csak kattintsatok az iTunesban az Account fülön a view my accountra, majd a purchase history menüpontban a See All-ra.