Mindezt a pletykahullám kellős közepén, melynek tárgya az, hogy a közeljövő iPhone-jaiban ilyen technológia válthatja a Touch ID-t.

Az izraeli RealFace egy kiberbiztonsággal és gépi tanulással foglalkozó, ezen belül is arcfelismerésre szakosodott startup. Az értesülés a Times of Israel-től származik, akik tegnap írták meg a tel-avivi székhelyű cég akvizícióját, ami legalább kétmillió dollárjába került Cupertinonak, bár a források ellentmondásosak a konkrét vételárat illetően.

realface.png

A cég oldala jelenleg elérhetetlen, de promóciós anyagaik tanúsága szerint egészen egyedi arcfelismerő mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, ami hogyaszongya': "visszahozza az emberi percepciót a digitális folyamatokba" - akármit is jelentsen ez. Lényegében egy eddigieknél gyorsabb saját technológiáról van szó, aminek segítségével a gépek szélsebesen képesek tanulni az arcunk vonásaiból.

Az ő termékük volt az itthon nem annyira ismert és már nem elérhető Pickeez nevű app is ami képes volt algoritmusával pl. nyaralási fotóink, egyéb albumaink közül, a Facebook képfeltöltési szokásainkat figyelembe véve kiválogatni a legjobb rólunk készült képeket.

Én magam részéről még mindig kételkedek abban, hogy a Touch ID helyett tervezik bevezetni ezt, inkább amellé lenne logikus. Bár ki tudja melyik nehezebb: integrálni a képernyőbe az leolvasót, vagy megbízható arcfelismerést fejleszteni, amivel semmilyen körülmények között nem találhatjuk magunkat kizárva saját készülékünkből.

Azt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy ennek a felvásárlásnak a gyümölcsét elenyésző eséllyel élvezhetjük a következő generációban.