Többek szerint a matt fekete változattal vannak problémák, pár hónapos használat után a festék helyütt elvált, lepergett a telefonról.

A mobil és a burkolata egyszerűen taszítják egymást.

Ha kiderül, hogy rendszerszintű a probléma, akkor az már majdnem olyan idegesítő lesz, mint Galaxy Note tulajdonosnak lenni (leszámítva hogy pergő festék miatt még senkit sem szállítottak le repülőgépről).

Különösen annak lett elege a szuperelegáns bevonatból, akinek nem csak a gombok, illesztések mentén vált el a festék, hanem a telefon hátán, több helyen is feljött, mint hófehér bőr a nyári leégés után.

iphone7rearpaintpeeling.jpg

Ne gondoljuk, hogy a 7-es széria az első, amivel ez előfordul, a 6 és a 6s egyes példányai is szenvedtek hasonló betegségben, de eddig a szégyenlistát a legújabb modell vezeti.

Érdekesség, hogy 2012-ben is ugyanilyen helyzetbe került a cég, akkor az 5-ösön akadtak ki a vásárlók.

Az akkori panaszáradatnak meglett a hatása, ugyanis Phil Schiller, az Apple marketingfőnöke értékes választ adott a vásárlóknak: „Bármilyen alumínium termék megkarcolódhat, vagy használat során leválhat, felfedve a természetes ezüstszínt. Ez normális.” Köszi Phil.

És hogy mi történik a 7-esekkel? A külső sérülések nem tartoznak a garanciális problémák közé, így az Apple nem foglalkozik az ilyesmivel. Sokan házilag tákolták meg telefonjukat, van, aki fekete festékkel fedte be az érintett területet, mások eladták a franca a mobilt, aztán egy sérülésre kevésbé hajlamos típust választottak helyette. Az Apple figyelmeztette a vásárlókat, hogy használjanak tokot a fekete verzió esetében, a többi típusra azonban úgy tűnik ez nem kötelező.

Szóval akkor röviden: az Apple készített egy csodálatos burkolatot, majd azt mondja, takard el a francba az egészet.