A BeatsX-et még szeptemberben jelentette be az Apple, de csak most sikerült piacra dobnia. Az AirPods, a Powerbeats és a Beats Solo3 már kapható egy ideje, most megérkezett melléjük az új füles is.

Oké, de ki akar ilyen venni, ha piacon van az AirPods?

Hát akinek többet ér a biztonság, mint a teljes függetlenség, az Apple fülesének a legnagyobb hátránya ugyanis pont az, ami az előnye is, a teljesen vezeték nélküli technológia. Ez ugyanis nemcsak szabad mozgást biztosít, de megnő annak is az esélye, hogy elhagyjuk legalább az egyiket, ami pont akkora kár, mintha mindkettőt elvesztettük volna.

Én például már legalább három iPhone fülest elhagytam (egy idő után nehéz számolni), belegondolni is rossz, mekkora lenne a kár, ha AirPodsot használtam volna (és hánynál tartana a számláló).

beatsx.png

beatsx2.png

„Elhagyási garanciát” erre a termékre sem tudnak ígérni, viszont az, hogy a két vége legalább össze van kötve, talán megnehezíti az elvesztését. Egyébként a két véget összekötő anyag egy hajlítható „drót”, amire még egy apró vezérlőszerv is ráfért, ezt szintén nem tudja az AirPods.

Lightning rendszeren keresztül tölt, és egy teljes töltés után 8 órányi zenehallgatás következik, de van egy „gyorstöltés” funkció is, ami 5 perces töltés után 2 órás üzemidőt tesz lehetővé. Piros pont a BeatsX-nek, hogy a W1-es chipnek köszönhetően könnyedén kapcsolódik minden iOS eszközhöz.

A reklámanyagában olyan hangzatos szavak is helyet kaptak, mint autentikus hangzás, magas minőség, optimális zajcsökkentés. Ezeket mondjuk el is várhatjuk a 150 dolláros ár mellett. Az AirPods-nál még így is olcsóbb lesz, kb. 60 dollárral.
 
Egyelőre fekete és fehér színben rendelhető, de a hónap végére elérhető lesz kék és szürke kivitelben is.