A Wall Street Journalnak adott interjújában az Apple vezetője bejelentette, hogy jogi lépéseket fontolgatnak Trump elnök rendeletével szemben, mert egyrészt az - a többi tech-óriással együtt - az Apple embereik szabad mozgását is akadályozza, másrészt Cook szívet facsaró történeteket hallott, hogy a kitiltás hogyan hat az érintettek és családjaik életére.

Cook azt is mondta, nagy-nagyon magas rangú fehér házbeli embereknél fog kilincselni, hogy megszüntessék a rendeletet.

19947-21094-19378-19704-cook-top-l-l.jpg

Jobban igaz ez, mint bármelyik más országra: az USA ereje az emigráns háttérben rejlik, valamint abban a készségükben és képességünkben, amivel a legkülönfélébb háttérrel érkezett emereket fogadjuk.

Nem tudni, hogy az Apple élén Tim Cook meddig hajlandó elmenni az elnökkel szemben, de már a blogon számtalanszor kifejtettem, hogy az almavezér politikusnak kiváló lenne. Éles szembehelyezkedés nem várható, a héten ugyanis már volt arról hír, hogy az iráni fejlesztők alkalmazásait, részben az USA tiltó rendelete miatt, letörölték az App Store-ból, vagyis valamiféle corporate társadalmi engedetlenségre biztosan nem készül Cook. 

Viszont nagyon izgalmas lenne látni, ahogy a vezér rábízza a céget egy CEO-helyettesre, és minden erejével elkezd kampányolni az Egyesült Államok új iránya ellen. Mert valakinek, sőt, minél több nagyhatalmú embernek (és a hatalom most főleg a tech-óriások kezében van), bele kellene állni ebbe teljes mellszélességgel, mielőtt visszafordíthatatlan folyamatok indulnak meg. A "más dolgom van" már nem elfogadható.

Mondj le, Tim
És vedd fel a palástot,
Kergesd el az éji vadakat!
Nyiladdal, és hatalmas
Hatalmas
Ó, hatalmas
Szerverfarmoddal!