Az Apple már zsinórban a harmadik negyedéves jelentésében volt kénytelen közölni a részvényesekkel, hogy csökken a bevétel az egy évvel korábbi eredményekhez képest. Az ilyen lejtmenet ugye általában eltart négy negyedéven keresztül, amíg a korábbi, magas eredményekhez képest beáll az új szint, onnantól már ehhez a csökkentett vonalhoz hasonlítják a következő időszakokat. Így pedig máris könnyebb lesz a növekedés újra (a korábbi szint irányába).

Épp ezért különös, hogy a mai negyedéves bejelentéssel kapcsolatban azt rebesgetik hogy talán újra növekedni fog a bevétel, és az iPhone-fogyás is magasabb lesz, mint a 2015 karácsonyi negyedévben.

Ami azért nagy szám, mert a 2015 karácsonyi negyedév volt az Apple történetének eddigi all time rekordere. 75,9 milliárd dollárnál többet eddig soha nem kalapoztak össze három hónap alatt.

Most viszont lehet, hogy sikerült. Ez főleg az iPhone 7-nek köszönhető, ami iszonyatosan fogyott, állítólag percenként 590 darab telefont vittek el a boltokból világszerte. Az új MacBook Pro is elég magas árréssel dolgozhat, és persze ott vannak az online termékek: a felmérések szerint az iPhone-használók egyre többet költenek az App Store-ban, így az egyre több piacon lévő telefon mellett ez is jelentős bevételi láb lett az évek során.

supermariorun.png

 

Késő este meglátjuk, sikerült-e az Apple-nek egy újabb rekord negyedévet beállítania.