Több ember is jelezte az Apple-nek, hogy az új fülesük véletlenszerűen megszakítja a vezeték nélküli kapcsolatot pár másodpercekre telefonálás közben. Mindezt úgy, hogy zenehallgatás esetén minden problémamentes.

airpods.jpg

A jelenség állítólag elég gyakori, az egyik panaszos arról számolt be, hogy telefonálás közben egyszer csak elhallgatott a füles, majd miután a telefon hangszórójára váltott a hang, a kapcsolódást jelző hangeffektet követően újra visszatért a hívás a dugókra. Ez többször is megismétlődött több hívás során is - el tudom képzelni mennyire idegesítő lehet.

Ami még furcsább, hogy eddig csak 6s tulajdonosok panaszkodtak ez ügyben és többeknél meg is szűntek a kapcsolódási problémák, miután a típusról az utolsó generációs 7-esre váltottak. A hír először úgy terjedt, hogy csak azokat érinti, akiknél azonos időben egy Apple Watch is párosítva van, de a MacRumors egyik szerzője egy Fitbit Blaze-zel is elő tudta idézni a problémát, ami mélyebb Bluetooth eszközkezelési, kapcsolódási gondot sejtet.

A kapcsolatbontás és az újrapárosítás nem segít, ahogy a telefon újraindítása sem. Az Apple a probléma megoldásáig azt javasolja, hogy telefonáláshoz csak az egyik dugót használjuk, mert úgy tűnik, csak mindkét darab használata esetén fordul elő ilyesmi. Rosszul Fogod 2017.