Azt már a hivatalos megerősítés hiánya ellenére is kb. mindenki kész tényként kezeli, hogy a következő generációs iPhone egy nagy OLED-kijelzős, perem nélküli dizájn lesz, amin a panel kifut az élekig, a Home gomb pedig valamilyen módon bele lesz integrálva.

Az aktuális 3D Touch technológia azonban nem elég flexibilis ahhoz, hogy ezt lehetővé tegye. A jelenlegi megoldás nagyjából úgy működik, hogy a kijelző háttérvilágításába integrált kapacitív szenzorokkal mérik a szenzorok és a hajlékonyabb kijelzőüveg közötti távolságot másodpercenként többször is.

3dtouch.jpg

A KGI friss jelentése alapján azonban az Apple-nek sikerült áthidalnia a problémát. A jelenlegi megoldást egy a flexi OLED kijelző alatt található szenzoros filmréteg váltja majd, ami ráadásul a 3D Touch rendszer érzékenységét is jelentősen javítani fogja. A probléma, hogy az új generációs panel némileg törékenyebb és deformálódásra is kicsit hajlamosabb lesz majd, mint az LCD-s társai - az Apple egy direkt erre való, belső fém szerkezeti elemmel fogja megoldani a panel megfelelő alátámasztását.

Az új anyagok és kialakítás némileg megnehezítik az előállítást, így a modul ára is feljebb szaladhat cirka 10-20 százalékkal a jelenlegi 3D Touch szenzoréhoz képest. A gyártópartnerek március-április környékén kezdik majd meg leszállítani a komponenseket.