2005 óta téma, hogy az Apple videós stream tartalmakat is kínál majd nekünk, Steve Jobs ugyanis már ekkor megegyezett stúdiókkal sorozatok és show-k megjelenéséről az iTunes-ba. Csak aztán ez a vonal nem lett annyira erős, amennyire lehetett volna, a Netflix és társai elvitték a bulit. 

Ma már, ha valaki erre a piacra akar lépni, komoly, értékes, iszonyú pénzeket felemésztő saját tartalmakat kell gyártania, vagy épp megvásárolnia.

A Wall Street Journal szellőztette meg múlt héten, hogy az Apple tavaly emlegetett került saját show-ját (“Planet of the Apps”) idén is emlegetjük, sőt a vállalat újra tárgyal a szakma veteránjaival egy olyan megoldás létrehozásán, ami a Netflix-szel konkurálhat. A motiváció viszont a hírek szerint nem annyira erős: nagyon sok pénzt nem akarnak erre költeni, a Gizmodo úgy fogalmazott, a cég fél seggel akarja megülni ezt a lovat.

Jimmy Iovine is megszólalt az ügyben pár nap múlva. Egészen odáig gondolhattuk azt, hogy a félseggel megülés csak rosszindulatú pletyka, és az Apple nagyon is motivált. De ha komolyan vehetjük, amit Jimmy beszélt, nyilvánvaló a dolog.

iovine1.png

Azt nyilatkozta ugyanis a vezető, hogy az Apple Music popkulturális élményt akar kínálni, ami magában foglal hangot és képet is. 

Ha a South Park besétál az irodámba, nem rúgom ki őket, hogy nem zenészek, érted

- mondta. Ami nagyon úgy tűnik, mintha Jimmy passzívan várná, hogy besétáljanak az irodájába, mert ő semmi jónak nem az elrontója. Elég félseggű ez? Lehet, hogy az Apple-vezető egyszerűen csak nem tudott úgy válaszolni, hogy "erről nem beszélhetek", vagy "nemsokára meglátjátok, jó lesz", ehelyett ezeket a mondatokat tudta összehozni. Az is lehet.

Mindenesetre a fentieket a saját magáról, valamint Dr. Dréről szóló dokumentumfilm promóciós körútján mondta, amit az HBO gyártott le. Mennyire komolyan vehető egy videós tartalomfelelős, akiről a leendő konkurencia forgat dokumentumfilmet?