A KGI jó tippekkel ellátott elemzője, Ming-Chi Kuo adta a részvényesek tudtára, hogy szerinte idén minden Apple laptop frissül majd az Intel hetedik generációs processzoraival.

A jóslat szerint először az új MacBook frissül, a második negyedévben lehet számítani erre, emellett a ventilátor nélküli gép 16 gigabájt RAM-os opcióval is érkezik majd. A harmadik negyedévben pedig a 13 és 15 colos MacBook Prók is frissülnek, szintén a Kaby Lake miatt. Ezenkívül a 15 colos MacBook Pro modelleből rendelhető lesz 32 gigabájt RAM-os opció is. 

screen_shot_2016-11-06_at_22_47_16.png

Kuo szerint a Touch Bar nélküli MacBook Pro árát is csökkentik, mert az eladások nem túl fényesek. Meg is írtam a bemutató után, hogy teljesen nonszensz a modell az ára, hiszen szinte kizárólag a szokásos upgrade-eket kapta meg, mégis hízott az alapgép árcímkéje a korábbi MacBook Pro árszinthez képest. Csak azért, hogy a TouchBar felára ne tűnjön olyan nagynak.

Olyan nagyon azért nem kell várni ezt a frissítést, a Kaby Lake csak a Skylake generáció ráncfelvarrása, és ahogy az, ez sem hoz drámai fejlődést.

Ami engem igazán aggaszt: Kuo azt mondta, az összes MacBookba belekerül az új procik valamelyike. De nem beszélt az Airről. Az Apple leginkább megfizethető laptopja annyira nincs a fókuszban, hogy meg sem említik. Pedig ha az Apple megszünteti ezt a kategóriát, a legolcsóbb Apple-laptop nagyjából 500 ezer forintnál kezdődik majd.