A koreaiak szombaton jelentették be, hogy kijöttek az első iOS companion appok az okosóra-termékcsalád tagjaihoz, amik eddig csak Androidos telefonokkal voltak párosíthatóak. A Samsung számára ez így első blikkre okos húzásnak tűnik, bár vannak azért kétségeim a Tizen oprendszert futtató ketyegők vásárlóelszipkázási képességeit illetően az Apple júzerek viszonylatában.

A Samsung Gear S alkalmazással a Gear 2 és Gear 3, míg a Gear Fit appal értelemszerűen a Gear Fit2 órák válnak párosíthatóvá iPhone-jainkkal. A két kísérő appből menedzselhetőek a Gear appstorejából telepített alkalmazások is, illetve módosíthatók azok beállításai is.

Elérhető a Find My Gear funkció, természetesen a notikat is támogatja és az S Health-re feltölthetjük egészségi és fitneszadatainkat - bár melyik iPhone tulaj tenne ilyet az iOS Health használata helyett? Szóval ha véletlenül valaki szeretne egy vagy a.) nem túl szép, de olcsó b.) egy tűrhető kinézetű, de még az Apple Watchnál is drágább Samsung okosórát iPhone-ja mellé, mostantól tényleg nincs semmi akadálya.

Persze, csak ha delikvensünk legalább iPhone 5-össel rohangál, ami minimum iOS 9-et futtat.