Új év, új jelentések - ezúttal a 2017-es iPad-ek kapcsán bocsájtkozott jóslatokba a KGI Securities vezető elemzője. Friss jelentése részben egyezik a korábbiakkal, bár változott pár aprócska részlet.

og_1.jpg

Jelenleg úgy véli, hogy az Apple idén háromféle iPad-et jelentethet meg: a 12,9-es Pro 2-t, az új perem nélküli kijelzőjű, egy 10 és 10,5 hüvely közé saccolt méretű high-end modellt és a 9,7 hüvelykes occó iPad-et. Míg az első kettő a TSMC által gyártott A10X processzorral, addig a jóárasított modell az A9-essel lesz majd szerelve.

Az Apple tabletek eladási számai valamelyest javulnak majd 2017-ben, már amennyiben a tavalyi 20 százalékos visszaesés 10 százalékosra csökkenése javulásnak nevezhető - ez így már közel sem zuhanórepülés. A KGI szerint ez nagyjából 35-37 millió eladott tabletet jelent majd.

Az új high-end modellre várhatóan számottevő lesz a kereslet a vállalati és kereskedelmi szektorokban, míg a legolcsóbb 9,7-es iPad az eladások 50-60 százalékát teszi majd ki  - írja Kuo, aki összességében megállapítja, hogy a termékcsalád már túl van a legrosszabbon.

Ming-Chi augusztusban még meg volt győződve arról, hogy a közepes méretű iPad 10,5 hüvelykes lesz, a mostani, bizonytalanabb előrejelzés azonban azt jelentheti, hogy az Apple még mindig több, különböző méretű prototípust próbálgat és egyik mellett sem tette le a garasát. A Barclays és a Mac Otakara is 2017 március-április tájára várja a hivatalos launchot.