Odatévedtem a hétvégén a Connect névre elkeresztelt Apple Music social platformra. Aminek az egyik érdekessége, hogy mostanra már csak odatévedni lehet, nincs külön gomb, amivel láthatjuk a zenészek és azok menedzsmentjeinek bejegyzéseit, a Zene app Önnek füle alatt legörgetve, egyszer csak ott van. Levődik.

Bugos, oké, nem ezt akarom részletezni. Hanem azt, mennyire kínos, ahogy rápillantunk a lájkok számára. Norah Jones 133 lájkot bír begyűjteni, Elton John 87-et, de még Shakirának is villantania kell valami tesrészt hogy egy ezrest bezsebeljen. Lana Del Rey egész jól tolja, akár 10 ezret is beszed, de mondjuk a San Francisco-i szimfonikusok három-négy tetszikkel is lelkesen tolják a tartalmat. 

Ha belenézünk a kommentekbe, ott sem találunk egy virágzó mezőt, kis őzekkel meg ilyenek. Sivár puszta az egész.

700.jpg

Lady Gaga hat hete posztolt utoljára. Pink öt hete írta, hogy Hi, és megosztott egy Katy Perry lejátszási listát. Akinek van esze, nagyon kevéssé vesz részt a dologban.

gaga.jpg

Teljesen felesleges az egész. Pont annyira felsleges, mint az iTunes Ping volt. Emlékeztek rá? 2010 szeptemberében startolt, két évvel később bezárták, és helyette integrálták a Facebookot és a Twittert. Az Apple négy éve már pont belebukott ugyanebbe, amibe most is készül belebukni.

Az idei pletykák szerint ráadásul Cupertinóban dolgoznak egy kamera alapú közösségi platform létrehozásán is, a Snapchat és az Instagram mintájára. Ahogy a céget ismerjük, egy lebutított, kevésbé használható és egyáltalán nem menő valamit adnának ki, amit két év múlva leállítanak. De kell az, mert a meetingen azt mondta a marketinges, hogy nyitni köll a tinédzserek felé.

Csak közben abban satnyul el a cég, amiben egykor jók voltak.

Idén ez az utolsó pesszimista posztom, ígérem. Jön a karácsony, bízzunk a szebb jövőben.