Egy ma, a Korean Heraldban megjelent riport két elég merész dolgot dobott most be a közösbe - bőven elég merészeket ahhoz, hogy megkérdőjelezzük az igazságtartalmát. Egyrészről azt állítja, hogy a jövőre érkező

high-end iPhone 8 hajlított panelje műanyag OLED lesz.

A lap talán még bátrabb állítása, hogy az OLED kijelzőket 2017-ben kizárólag a Samsung szállítja majd be az Apple-nek, az LG, a Japan Display és a Sharp pedig később, potenciálisan valamikor 2018-ban szállhat be a termelésbe.

A koreaiak éves gyártókapacitása az Apple részére több forrás alapján is olyan évi 70-100 millió panel lehet, ami kb. fele az évente eladott iPhone-ok számának. Így nem annyira látható, hogyan is lehetne a többi panelgyártó kihagyásával elérni a kívánt mennyiséget - nyilván ez az oka az OLED felsőkategóriás készülékre limitálásának.

Ebben már csak azért is kétkedhetünk, mert processzorfronton épp úgy tűnik, hogy sikerült megszabadulni a koreaiaktól való függéstől. Még ha nem is sikerült úgy felpörögnie a többi beszállítónak, amennyire Cupertino elvárta volna, miért hagyná ki őket teljes egészében és tenné magát teljesen kiszolgáltatottá a nagy rivális felé.

Ami viszont kifejezetten érdekes, hogy a Herald szerint, hogy a Samsungra rátromfoljon, az Apple újféle érintésérzékelő-technológiát tesztel, amely "a készülék bármely oldaláról képes érzékelni az érintést". Hogy ez pontosan mi a kénköves ménkűt jelent, nem fejtették ki, csak hozzátették, hogy az Apple végül dönthet úgy, hogy nem használja fel a megoldást. Köszi.