Úgy tűnik ez egy ilyen időszak, az Apple most a 2012 decembere és 2014 júliusa között gyártott iMac-ek talpának csuklópántja kapcsán hirdetett pénzvisszafizetési akciót. Az ebben az időszakban gyártott gépek esetében ugyanis egy műanyag alkatrész recsegés, roppanás kíséretében adja meg magát a gép súlya alatt - sokszor bármilyen fizikai behatás, állítgatás nélkül is - és teljesen előrebillen a kijelző.

Az újkori bólogatós (hehe) iMac-ek zsanérjának javítása ráadásul 100 dollárba, néha annál is többe kerül, így aki megőrizte a számlát, most jelentkezhet a refundért, a teljes javítás árát visszafizetik neki. A javítási program 3 éves határidejét ezzel egyúttal kitolták a megvásárlás időpontjától számított három évről ötre, értelemszerűen az eredeti garanciaidőn felül is. Hamarosan elvileg kiértesítésre kerül az összes bolt és hivatalos szerviz is, úgyhogy ha közületek is érintett valaki, bátran kilincseljetek.

Nem mellékesen közérdekű infó, hogy az Apple vintage illetve obsolete (elavult) kategóriába rak át jó néhány Mac-et december 31-ével, egy a MacRumorshoz eljutott belsős memó tanúsága alapján. Ezek az alábbiak:

- MacBook Pro (15 hüvelykes, 2011 eleji)
- MacBook Pro (17 hüvelykes, 2011 eleji)
- Mac mini (2009 eleji)
- MacBook (13 hüvelykes, 2009 közepi)

Annak, aki nem tudná, hogy ez mivel jár: innentől már nem lehet új alkatrészeket venni e gépekhez az Apple-től vagy partnereitől és a gépek javítását sem vállalják.