Nem kevesebb, mint 150 millió eladott telefont jósol 2017 második felére - egészen pontosan. Ízlelgessük ezt egy kicsit: ez azt jelentené, hogy megdől az iPhone 6 beállított rekord is, pedig az volt az eddigi legnagyobb frissítési ciklus a telefon 10 éves történelme alatt. Hogy mi fogja hajtani ezt?

iphoneconceptimage.jpg

Az iPhone 8 technológiai újításai által felkorbácsolt vásárlási láz - véli Ming-Chi. A KGI forrásai az ellátói hálózatban amúgy is hírhedten jók, s szerintük a beszállítók a 2017-es gazdasági év második felében 120-150 millió környékére szeretnék feltornázni a termelést. Csak hogy legyen kontraszt is, az eddigi rekorder iPhone 6 esetében ez a szám 110-120 millió volt.

Kuo nagy reményeket fűz a 4,7 hüvelykes LCD-s modellhez is, ami üveg hátlapjával és vezeték nélküli töltőjével a cég középkategóriás modellje lehet majd. Az új 5,1-5,2 hüvelykes OLED zászlóshajó viszont várhatóan minden bizonnyal jelentősen kannibalizálni fogja az 5,5-ös iPhone Plus eladási számait.

Nem árt ilyenkor emlékeztetni magunkat, hogy Kuo mostanában szinte mindig pontosan mondta meg az Apple jövőbeli terveit. Tavaly novemberben helyesen jelezte előre a 3 gigabyte RAM-os bővítést az iPhone 7 Plushoz, majd januárban elsőként dobta be a közösbe az iPhone 7 kétlencsés szenzorával kapcsolatos technikai részleteket is. Tavasszal sem volt tétlen, áprilisban akkurátusan leírta a második generációs Watch fícsörjeit és legelsőként jósolta meg az OLED Touch Bar-t és a MacBook Touch ID-s kikapcsológombját is.