Egy hete posztoltunk arról, hogy az akár 30-40 százalékos töltöttségen is rejtélyesen kikapcsolódó 6s-ek akkumulátorát az Apple cseréli. Akkor azonban még nem tettek közzé semmilyen serial-ellenőrzős oldalt vagy útmutatást, most az elvileg keveseket érintő hibától szenvedőket segítendő, publikussá vált az érintett sorozatszámok listája.

A telefonokat - ahogy említettük - 2015 szeptembere és októbere között gyártották. Ha sorozatszámod (vagy a Beállítások>Általános>Infó menüpontban keresd, vagy a telefonod hátlapján) negyedik és ötödik betűje az alábbi kombinációk egyike, elvileg jogosult vagy az ingyenes javításra:

  • Q3; Q4; Q5; Q6; Q7; Q8; Q9; QC; QD; QF; QG; QH; QJ

Elvileg, ahol elérhető pótalkatrész, ott azzal megoldják, egyébként a teljes készülék cseréje is esélyes lehet, ha nincs más megoldás. A hírek szerint az alkatrészellátás akadozik és sok helyen december elejéig kell várni, hogy megérkezzen a cseredarab.

A normális használatból eredő teljesítmény-visszaesés nem kizáró ok, ameddig a telefon működőképes és a serial is stimmel, kicserélik. A programban az eladástól számított három éven belül kérhető az erőforrás javítása.