Komolyan mondom, lassan olyan szélesre tárt vigyorral olvasom az újabb pletykacikkeket a jövőre megjelenő iPhone-nal kapcsolatban, mint Kanos Józsi bácsi a Mórickát. Lassan olyan lesz a verseny, mint régen: ki tud nagyobbat mondani? Ki állítja, hogy az új iPhone láthatatlan lesz? Ki szavaz a beépített projektorra? Annak idején voltak ilyenek is.

Na, hát most megint átélem a múltat. Az a legújabb, hogy az új iPhone-ok

vezeték nélküli töltést kapnak. Emiatt kell majd tiszta üveg dizájn Ming-Chi Kuo szerint, az Apple által használt technológia megkívánja.

iphone-8-concept-video.jpg

Vegyük át akkor azokat az pletykákat, amiket e mellé várunk

  • élig tartó kijelzők
  • amik AMOLED-esek (ezt is Ming-Chi Kuo mondta már korábban)
  • a széleken hajlítottak
  • 5 és 5,8 colosak, a mostani 4,7 - 5,5 helyett (a telefon mérete lehet, hogy változatlan, csak a kijelző lesz nagyobb, a keret rovására)
  • a Touch ID home gomb a kijelzőbe lesz rejtve
  • a FaceTime kamera is
Hölgyeim és uraim, íme a várakozások. A valóság ennél tutira unalmasabb lesz.

Ja, és most jön a legszebb rész. Csak hogy tudjuk, az Apple-ről van szó. Állítólag

  1. nem minden modellhez adnak automatikusan vezeték nélküli töltőt, úgyhogy ezeken még be lehet húzni egy száz-százötven dollárt
  2. három iPhone modell jön, kettő az idei iPhone 7 ás 7 Plus vonalat turbózza fel, egy pedig a fenti, keret nélküli állatság lesz. És hát mire is hasonlít ez? Így van, a MacBook Prókra: az új dizájnnal és képességgel megáldott telefonokat lehet majd még drágábban adni, a 7s-eket egy picit drágábban, és maradhat az iPhone 7 a mostani árszinten. Hoppá, máris 50 százalék felett a margin.