A Bloomberg információi szerint az Apple nem fejleszti többé az AirPort Express, AirPort Extreme és Time Capsule termékeket. Mivel több mint három éve nem frissültek, ezért adja magát a kérdés

miért, mit fejlesztettek rajta eddig?

A termékfelelősöket állítólag áthelyezik más részlegekre, a hírek szerint az Apple TV csapatához. 

screen_shot_2016-11-21_at_17_35_26.png

Az Apple routerjei egyébként épp olyan termékek voltak, amikre kevesen panaszkodtak, viszont sokan dicsérték őket. Hogy mennyivel egyszerűbb konfigurálni, hogy jackkábellel rá lehet kötni a hifit, és máris működik az AirPlay a legolcsóbb AirPorttal is. A régen frissült AirPort termékek részei voltak az Apple ökoszisztémának, és most úgy tűnik, többé nincs rájuk szükség.

Ami egyrészt jó, mert a cég jobban fókuszált. Még az is lehet, hogy a router az Apple TV-be kerül, hiszen a cég épp azt kommunikálja, hogy az a center of everything. Ha azonban mégsem, akkor újabb seb esik a híres Apple állításon, miszerint 

ha az összes cuccod Apple, jobban jársz.

Ez a filozófia nagyon bevált, és ennek köszönhető, hogy az iPhone-ok és a Macek egymást adták el. Sőt, még az AirPortok is, akármilyen furán hangzik, segítették a Mac és iPhone-eladásokat, hiszen a rendszer szelleme minden terméket vonzóbbá tett. És ahogy az iOS-t, meg a macOS-t, úgy az AirPort eszközöket is úgy kellett fejleszteni, hogy jobban működjenek Apple-környezetben.

Ha a fejlesztő csapat három évig semmit nem talált ki arra, hogy ezen hogyan javítsanak, akkor tényleg nincs értelme tovább fejleszteni.

És még valami. Ha tényleg az Apple TV venné át a fenti termékek funkcióját, akkor a Time Capsule miatt hamarosan vinyós verziót is el kell kezdenie árulni a cégnek. Egyébként ha ebben te sem hiszel mély meggyőződéssel, no para, az összes termék elérhető lesz továbbra is, és jövőre sem lesznek sokkal elmaradottabbak, mint idén voltak.