A csak "Touch Disease"-ként azaz kijelzőkórságként (bocsánat) nevezett hibát elhárító javítási programot indított tegnap az Apple. A 6 Plus panelját érintő gyártási hiba idővel a phablet érintőjének érzéketlenné válásával jár. Az Apple álláspontja szerint persze ehhez kell pár nagyobb koppanás is valamilyen kemény felületen.

zmjjyjfjytaynsmvvdjyngswukniddl5snzlslzttur3vnzytexfps9maxqtaw4votawedkwmc9mawx0zxjzom5vx3vwc2nhbguoktpxdwfsaxr5kdgwks9odhrwoi8vaw1hz2vzlm1pyy5jb20vc2prdgpsb25pm3r4ahdxadnsdnplamhzy210ohhxcglpdmpxcjhsdmrvzhf.gif

A program keretében a részvételre jogosult készülékeken természetesen ingyen végzik el az egyébként 150 dolláros javítást. Ha bárki korábban megjavíttatta készüléke ilyen hibáját, azt a pénzt az Apple megtéríti számára. A cirkusz még augusztusban pattant ki, miután az iFixit videóban hívta fel a figyelmet a problémára mind az érzéketlenség, mind a másik tünetként jelentkező, a kijelző tetején villogó szürke sáv bemutatásával.

Akkor rengetegen jelentkeztek hasonló problémával, nemrégiben pedig csoportos per is indult a cég ellen a károsultak érdekeinek képviselete érdekében. A gondot leginkább az jelenti, hogy az érintőpanelt vezérlő chip az alaplapra van forrasztva, ami nehézzé teszi a probléma megoldását. Számos külsős szerviz kötötte össze ezt a Bendgate-et is okozó strukturális tervezési hibával, amit az Apple "többszöri fizikai behatás"-os közleménye is megerősíteni látszik.