Három új telefont várhatunk az Apple-től 2017-ben, írja a KGI tegnap kiadott kutatási jegyzetében Ming-Chi Kuo. Két LCD kijelzős modellt: egy 4,7 hüvelykes, egylencsés kamerával, egy 5,5 hüvelykest, a 7 Plus kétlencsés szenzorával, 

illetve egy teljesen új OLED kiadást, szintén a duál kialakítású hátlapi modullal.

screenshot-2016-09-08-at-02_56_49-1200x855.jpg

Hogy ez utóbbi mekkora kijelzővel jöhet majd ki, arról Kuo ezúttal - valószínűleg információ híján - semmi említést sem tesz, bár korábban már belengette egy 5,8 hüvelykes, perem nélküli, hajlított új kijelzős iPhone érkezését 2017-re. (Kuo információit egyébként a Barclays és a Nikkei elemzői is megerősítették az elmúlt napokban - előbbi még azt is kiemelte, hogy a kijelző mind vertikálisan, mind horizontálisan peremtől-peremig ér majd a várhatóan prémium modellként érkező OLED-variánsnál.)

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magamfajta kiskezű tulajoknak még legalább két évet kell várnia, hogy nekik is elérhető legyen a Largan által beszállított duál-szenzoros csodakamera. Persze ez a figyelmesebbeknek nem nagy arcrapuff, Kuo ugyanis már szeptemberben megírta, hogy tudomása szerint a kétkamerás felállás jövőre is a Plus-tulajok kiváltsága marad. Az elemző úgy hiszi, hogy így a jövő ősztől eladott telefonok mintegy kétharmada-háromnegyede már duálkamerás verzió lehet, szóval asszem' most kell a beszállító cég részvényeibe fektetni.

Így viszont szerintem már nyilvánvaló, hogy a következő modell nevét/modellszámát találgató, egymásnak első látásra ellentmondó posztok esetében mindkét félnek igaza lehet: lesz 7s/7s Plus is meg 8 is. Előbbiek maradnak a legacy TFT-LCD paneleknél, iPhone 8 néven pedig az OLED modell kerül majd az Apple Store-okba.