Még az első AirPods se kapható, de ezek már a másodikon dolgoznak? Nagyon úgy tűnik. 

Az Apple tegnap olyan szabadalomra kapta meg az oltalmat, ami korábban már létezett, csak most kicsit felturbózták. A majdnem egyező című új bejegyzéshez ("Sporttevékenységet követő rendszer fej- és fülhallgatókba illetve headsetekbe") csatolt leírás alapján nagyon úgy tűnik, hogy Cupertino a rendszer integrációjára készül az AirPods jövőbeli következő generációjában.

airpods2.png

A találmány lényegében egy fejlett biometrikus szenzoron alapuló, fülhallgatókba integrálható fitnesz tracking rendszer, ami egyszerre képes mérni hőmérsékletet, pulzust, az izzadtsági szintet és még sok egyebet, mindezt bőrrel történő érintkezés és a beépített mozgásérzékelői segítségével.

A dokumentum a korábbi verzióban található fejmozdulatokkal irányítható felhasználói felületet hanggal és érintéssel kontrollálhatóra cseréli. A füldugó bizonyos részeit megérintve aktiválhatunk bizonyos funkciókat, mint például a következő számra ugrás vagy Siri előcsalogatása. A beépített mikrofonoknak köszönhetően a headset először feldolgozza, majd továbbítja a csatolt iPhone felé a verbális utasításokat - pont úgy, mintha az AirPods esetében.

Bár a még meg sem jelent első generációtól is talán hetekre-hónapokra vagyunk, a szabadalom azt sejteti, hogy az Apple itt is hosszútávra tervez. Mondjuk én már annak is örülnék, ha az első generációt sikerülne végre piacra dobniuk.