Az elmúlt két hétben leginkább a legutóbb bemutatott MacBook Pro-val és az iPhone-nal voltunk elfoglalva, nézzük most meg picit mi a helyzet a többiekkel, amiket mostanság csak félmondatokban érintettünk.

og.png

Itt van például az a nyavalyás AirPods, amit nagyon sokan kipróbálnánk már, de a szeptemberi keynoteon belengetett október végi indulás már lassan a múlt homályába vész. Nem sokkal később ugyanis belengették, hogy a termék még nem elég tökéletes, amivel nincs is baj, hiszen régebben hagyomány volt, hogy inkább csúsznak, minthogy valami félkész szart adjanak ki. Kis idő még kell - mondták. Oké - mondtuk.

Hogy mennyi, azt akkor sem részletezték és azóta is teljes a rádiócsend, egy-két elszórt pletykát leszámítva sejtésünk sincs, hogy mit is jelent Cupertinoban a "kis idő". Most a Barclays befektetési jegyzete szellőztette meg - állítólag belsős forrás alapján - hogy a gyártás limitált kapacitással (10-15 millió idén) december elején indulhat meg.

Ami jelentheti azt is, hogy még a karácsonyfa alatt feltűnhet pár az Apple W1 chippel szerelt füldugeszéből, meg azt is, hogy csak január elején téphetjük ki türelmetlenül a dobozát valamelyik Store eladójának kezéből - természetesen fizetés után. Vagy esetleg azt, hogy a nevetségesen alacsony szám nagyjából tizenkettő másodpercig lesz elérhető a világ Apple Store-jainak kínálatában, mielőtt elfogyna a készlet és többhetesre szaladna fel a várakozási idő.

Múlt hét elején egyébként másik forrás is megszólalt az ügyben, az Apple-viszonteladó Conrad egyik alkalmazottja kikotyogta, hogy a füles náluk elvileg már november 17-én a polcokra kerül. Csütörtökön kiderül, hogy igazat mondott-e.