Az új dinamikus gombsáv sokaknak megmozgatta a fantáziáját, nyilván páran tovább is gondolták, hol jelenhetne még meg az OLED-kijelzős jóság. A Magic Keyboard-on - hol máshol. 

Egy Hazza42 nevű Reddit júzer arra sem volt rest, hogy elkészítse a koncepció látványtervét is, ami egészen pofásra sikerült.

f77kwsm.jpg

Ha azonban logikusan elkezdjük végiggondolni, mi esély van a gyakorlati megvalósulásra, az eredmény legjobb esetben is az, hogy kétesélyes. Persze haszna az asztali gépek esetében is lenne bőven, viszont felmerül a kérdés: mivel is járna ez együtt?

Először is nyilván jelentős drágulással, hiszen a 100 dolláros árával már most sem egy zacskó szotyiért megkapható billentyűzet ára aligha lenne tartható egy OLED-érintőpanel hozzáadásával és az ezzel járó többletköltségekkel. De tojni rá, elvégre ez tőlünk nyugatabbra bagatell probléma. Van más is.

ggaii4i.jpg

Egyrészről mert bár az OLED takarékos technológia, de a többhetes akkuidő így is a töredékére esne vissza. Az Apple-höz hasonló cégeknél pedig egy olyan visszakanyarodás, mint amit a kábel visszatérése jelentene sokszor bőven elegendő, hogy egy termék sose kerüljön a polcokra.

Lehetne nagyobb az akksi, azt mondjátok? El tudjátok képzelni, hogy egy Apple termék vastagabb legyen, mint az elődje? A meetingen Jony be se hagyná fejezni a mondatot, már mondaná ellentmondást nem tűrő hangon, hogy: NEM. Ha már a méretekről ejtünk szót, azt sem árt megjegyezni, hogy a Magic Keyboard egyik fő erénye a kompakt mérete. Nem hiszem, hogy ezzel csak úgy szembemennének hirtelen.

yx7ssgb.jpg

A koncepció egyébként kifejezetten ízléses, a rendereken a sávon népszerű alkalmazások és oldalak parancsikonjai, rendszerszolgáltatások (pl. Siri) gyorsgombjai láthatóak, illetve egy Touch ID szenzor. Ez utóbbit egyébként valami okból középre gondolta a költő - ellentétben az MBP-vel, aminek leolvasója a Touch Bar-tól  jobbra található és nem is a kijelző része.

Ti megvennétek? Ha igen, mennyiért?