Hallottuk a keynote-on, hogy az új Pro-k PCI-e SSD-je kétszer olyan gyors, mint a 2015-ös modellé és az első benchmarkok ezt maximálisan alátámasztják.

Az OWC tesztjén a szekvenciális olvasási sebesség mindkét méretű modell esetében 3,1 gigabyte/sec, míg az írási a 15-ösön 2,2, a 13-ason pedig 2,1 Gb/s. Összehasonlításképpen a tavalyi modellévben kihozott gépek 1,5 Gb/s-mal olvastak, 1,3-mal írtak. A 9to5Mac-esek is rámértek az új gépekre, az ő eredményeiket itt találhatjátok.

Gyakorlatilag mindkét gép egy nagy halom vegyes fájl másolása esetén is jóval gyorsabb, mint elődje vagy bármelyik másik kategóriatársa. Egy ilyen megmérettetésben a 13-as Touch Bar nélküli modell 508,9 Mb/s-mal verte a mezőnyt, míg a második helyen az októberben kijött, új Dell XPS 13 végzett 339,3 Mb/s-os eredménnyel.

Ez bizonyos felhasználási módozatoknál némileg enyhíti a 16GB-os RAM limitáció miatti kényelmetlenségeket, hiszen így a munka virtuális memóriahasználat mellett is zökkenőmentesebbé válik. Nem mellékesen a szétszedésből kiderült, hogy ráadásul az SSD cserélhető is, szóval ha esetleg a jövőben még ez sem lesz elég fürge, lehet majd bele még jobbat tetetni.