Emlékeztek mikor jött ki a Lumia 820 és a 920 és a wireless töltőjük? 2012 novemberében, vagyis pont négy éve. 

Azóta kerül elő újra és újra a következő generációs töltők pletykája az Apple táján is, kisebb-nagyobb rendszerességgel.

mklg2.jpg

A Nikkei belsős forrásokra hivatkozva most arról ír, hogy a Foxconn jelenleg pont egy ilyen hardvert tesztel és gyárt(ogat) kis intenzitással az Apple-nek. Ez a jövő évi, odaát gyakran már csak 10th Anniversary iPhone-ként emlegetett készülékben akár már a háztartásokba is kerülhet. A lap szerint ez annak függvénye, hogy mennyire tudnak felpörögni a Foxconn gyártósorai.

Hogy miért vártak eddig? Megtehették volna, hogy a jelenleg széleskörűen elérhető töltőpárnás megoldáshoz hasonlót fejlesztenek, de Apple-módra inkább kivárták, míg a vezetékmentes valóban vezetékmentes lehet. Ha a pletykák igazak és az Energous nevű céggel és annak WattUp rádióhullámos technológiájával dolgoznak, ez akár 5 méter is lehet.

Persze nem ez az egyetlen cég, amit hírbe hoztak az újítással. Májusban két embert vettek fel Cupertinoba a uBeam nevű ultrahangos eljárással kísérletező startuptól, ráadásul a cég maga is számos saját szabadalommal rendelkezik e téren. 

A Nikkei cikke arra célozgat, hogy akár az is előfordulhat, hogy az új töltőt csak a high-end modell kaphatja meg, az idei modell duplalencsés kamerájához, illetve számos közeljövőre tervezett újításhoz hasonlóan. Persze a lap eddigi PletykaPedigréjét™ figyelembe véve lehetnek kétségeink, a mérlegük eddig inkább a pozitív felé billen..